Sissel Rundblad

søndag 29. januar 2012

Ingen Mosse-galla, men mamma-galla

Noen ganger faller to hyggelige begivenheter på samme dag, og det skal harde prioriteringer til. Denne gangen falt Mosse-gallaen sammen med min mors fødselsdag, og selv om jeg gjerne hadde deltatt på denne fine dagen i Moss, ble kvelden sammen med familien hos min mor fabelaktig. 

Det ble servert bobler da vi ankom Bakkelifjellet i Sarpsborg, og pakkene ble pakket opp. Fotpleie hos Fem Små Stuer, skinnveske og klokke og en fin middagstallerken i glass fra Hadeland var blant gavene som ble vel mottatt :-)

Mamma hadde fått oppskriften på en gammel paraderett fra undertegnede, og hun hadde tilberedt denne "Spanske Gryten" til perfeksjon! Det ble ytret ønske om at jeg skulle publisere oppskriften her på bloggen, og som vanlig opererer jeg aldri med mål, men her kommer den:

Spansk Gryte:
Skjær indrefilet av svin og chorizopølse i skiver og brun i smør.
Del rød og grønn paprika i skiver og rens sjarlottløk og del i to.
Smelt en ganske stor smørklatt i panna og la smøret bli lett brunt - hell i god olivenolje.
La karri og kajennepepper svette litt i fettet før du har i paprika og sjarlottløk og noen kalamatioliven.

Bland kjøtt og pølser i grønnsakene og hell på kremfløte til passende mengde og kok opp. Dette kan med fordel forberedes noen timer i forveien slik at alle smaker trekker ut i sausen. Kok opp og la retten syde noen minutter før servering.

I går serverte vi pressede poteter til samt et godt brytebrød.

Gratulerer med de 76 kjære mor.


torsdag 5. januar 2012

2011 - kort oppsummert!

På stand utenfor Kiwi, Refsnes sammen med Venstre
Plutselig var vi inne i 2012 og naturlig nok stopper man opp og reflekterer.

2011 ble i første hånd preget av valgkamp til kommunevalget i september.  Min rolle som valgkampgeneral i Moss Kommune ble fort en livsstil, og jeg var fullstendig konsumert i oppgaven og fritiden strakk ikke til. In retrospect eller på godt norsk; med fasit i hånden, kan man si at det var verdt hvert minutt, gitt det fine resultatet for Høyre - men vil jeg takke ja hvis muligheten byr seg igjen?

Valgresultatet ble godt og jeg ble innvalgt som fast medlem av Bystyret i Moss. I tillegg fikk jeg en plass i styret for Moss Havn og innstilt som kandidat til Styret i Østfold Kommunerevisjon. Jeg er fortsatt nestleder i Moss Høyre - fylkesstyrerepresentant i Østfold Høyre og jammen ble jeg ikke internettredaktør for foreningen også, gitt :-)

Med en krevende jobb som uavhengig konsulent i heldagsoppdrag, strekker fortsatt ikke tiden til, men jeg må forsøke å prioritere bort noe. Irritasjonen over en ikke så ryddig leilighet er bortprioritert for lengst!

2012 får bli et år med mer balanse mellom jobb, politikk og privatliv. Jeg prøver å være flink, men må bli flinkere. I min helt nye rolle som blivende mormor (stolt), skal det ryddes tid til flere Stockholmsturer etter at min datter har nedkommet i mars - det er jeg helt sikker på at jeg skal få til :-)

søndag 16. mai 2010

Allt klart för nationaldagen!

Jeløy kyrkogård den 16.5.2010

I dag har jag varit hos Micki och pyntat inför den kommande festen i morgon. Det regnade ett stilla vårregn och allt var tyst och fridfullt. Varje besök vid graven känns tyngre - det går upp för mig hur mycket vi som familj saknar honom. Janniche med sin nya lya i Berlin och fina lägenhet i Stockholm som han aldrig fick se. Amanda som lyckas med sitt i Trondheim - snart i Afrika, Nice och Paris. Hur stolt hade inte pappa varit om han hade levd! Sebbe som Russ 2010 men hade behövt lite extra stöd nu som han skadat sitt knä och kämpar med sitt! Jag sätter ner 3 kalaliljor - en för varje barn och tårar blandas med det tysta vårregnet......

Grattis på Nationaldagen!


søndag 7. mars 2010

Gode gamle dager

Fra venstre bak: Thorbjørn Henriksen, Tomm-Erik Kristiansen (d. 31.7.1980), Espen Olsen, Tom Kristoffersen
Foran: Sissel Wetterstad, nå Rundblad

Våren i anmarsj

Våknet i dag til en kald og grå søndagsmorgen, som etterhvert har begynt å vise seg være en fantastisk senvinterdag. Marit Bjørgen har tidligere spurtet først i mål under stafetten i Lahti, og gutta går stafett nå. Skal få med meg den før jeg går ut i solen. I dag er det snømåking av altanen som står på programmet. Når solen kommer rundt på andre siden, kan det sikkert bli en hyggelig treningsøkt.

I mellomtiden så nyter jeg av magnoliakvistene som Sebbe plukket for meg fra hagen i Billesholm. Bare en uke senere, er de i ferd med å sprekke opp! Vårfølelsene flommer......


 

tirsdag 2. mars 2010

Alle renoverer rundt meg - nå er det kjæresten som holder på :-)

I oktober startet Stefan med et lite renoveringsprosjekt som fikk en litt annen vending enn forventet :-)
Ved et uhell slo han en spiker gjennom et vannrør i gulvet og vannlekkasjen var et faktum. Den 22. november flyttet han inn hos en kollega, og i helgen flyttet han tilbake. En leilighet med nye gulver i alle rom, nytt bad og nå skal soverommet tapetseres.

Og jeg.... har ikke vært der siden i november!!
Jeg har full kalender for tiden - også på helgene - men helgen den 12. mars planlegger jeg neste besøk. Skal bli bra tenker jeg :-)


mandag 1. mars 2010

stationNORD

Vår resa avslutades med ett besök på stationNORD i Norra Vram. Se mer information på stationnord.se
Tjejerna har påbörjat en omfattande renovering på stationen för att kunna använda den som bostad medans Villa Ingeborg görs klar inne i Helsingborg.


Här tar Helena emot kunderna på stationen.

En del av utställningen i butiken


Otroligt stiliga grillar för vedeldning.

Här en bordsmodell av den samma.


Fasaden är väldigt inbjudande, men skall ändras så att pardörrarna till höger byts ut och blir ny huvudingång.

Här är vi på ovanvåningen där nytt golv håller på att läggas. Den fina kontorsstolen har Anna köpt på auktion och är en riktig designpärla. Kaminen som har installerats i kontoret, är en Svendsen 3 - stilren och enkel.
Längst ner ser vi början till det som skall bli stationens SPAavdelning och ett litet gästtoalett skall det oxå bli plats för.



Farfar kommer till stationen varje söndag med nybakat kaka tilll fikat.