lørdag 21. juli 2007

Sissel's fiskegryte med aioli

1 kg renset fast fisk - jeg bruker steinbit, laks, torsk og/eller marulk
1 nett med blåskjell
200 gr rensede reker
6-8 poteter
1 kålrot
4-5 gulrøtter
1 fenikkel
1 pastinakk
2 tomater skållet og flådd
2-3 fedd hvitløk
1 liter væske (delvis fra avkok fra blåskjellene)
3-4 ss hummerfond
Olivenolje
Ekstra sterk karri
Kajennepepper

Fremgangsmåte:
Vask og skrubb blåskjellene og kast de som er ødelagte. Bank forsiktig på skjell som er åpne for å se om de lukker seg. Hakk 2 fedd hvitløk sammen med en rød chili og fres i litt olje. Tilsett 2-3 dl hvitvin og tilsett de vaskede blåskjellene. La koke på sterk varme under lokk til alle skjellene har åpnet seg. Ta vare på kraften til fiskegryten.

Skrell og del grønnsakene i passende biter. Hell olivenolje i en stor gryte og la hvitløk, karri og kajenne svette i oljen før grønnsakene has i. La grønnsakene frese litt i oljen før du heller i 1 liter væske (vann+kraft fra blåskjellene).
Tilsett hummerfond (fiskebuljone går også bra). La grønnsakene koke knappt møre før du legger fisken i passende biter på toppen av gryten. Når fisken har trukket nesten ferdig, tilsettes reker og blåskjell. La alt bli varmt og hell opp gryten i et serveringsfat.
Serveres med aioli og brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar