Grateng med svinekam
500 gr mager røkt svinekam (røkt kalkun kan også brukes)
4 dl kokt ris (gjerne fullkornsris)
3 dl vårløk i skiver
1/2 finhakket rød chili
1 rød paprika i strimler
6 ananasringer (gjerne fersk)
1 dl god tomatsaus
4 ss rød pesto (se oppskrift)
1 dl lettmelk
1/2 dl lett creme fraiche
Noen ss mager revet ost (gjerne blandet med litt parmesan)
4 dl kokt ris (gjerne fullkornsris)
3 dl vårløk i skiver
1/2 finhakket rød chili
1 rød paprika i strimler
6 ananasringer (gjerne fersk)
1 dl god tomatsaus
4 ss rød pesto (se oppskrift)
1 dl lettmelk
1/2 dl lett creme fraiche
Noen ss mager revet ost (gjerne blandet med litt parmesan)
30 minutter i 200 grader.
Strimle paprikaen, skjær vårløk og finhakk chili. Bland dette med 4 dl kokt ris og legg i ildfast form. Bland tomatsaus, pesto och lett creme fraiche med melk och hell blandningen over ris-grønnsaksblandingen.
Skjær røkt svinekam i skiver eller bruk røkt kalkun. Legg skivene over risen. Legg ananasringer på og revet ost på toppen.
Rød pesto:
100 g soltørkede tomater i olje
1 ss pinjekjerner
20 g parmesan
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 ts balsameddik
nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte:
Hakk tomatene og hvitløken grovt, riv parmesan. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det blir en ganske grov masse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar