mandag 11. juni 2007

Grateng med svinekam


500 gr mager røkt svinekam (røkt kalkun kan også brukes)
4 dl kokt ris (gjerne fullkornsris)
3 dl vårløk i skiver
1/2 finhakket rød chili
1 rød paprika i strimler
6 ananasringer (gjerne fersk)
1 dl god tomatsaus
4 ss rød pesto (se oppskrift)
1 dl lettmelk
1/2 dl lett creme fraiche
Noen ss mager revet ost (gjerne blandet med litt parmesan)


30 minutter i 200 grader.


Strimle paprikaen, skjær vårløk og finhakk chili. Bland dette med 4 dl kokt ris og legg i ildfast form. Bland tomatsaus, pesto och lett creme fraiche med melk och hell blandningen over ris-grønnsaksblandingen.


Skjær røkt svinekam i skiver eller bruk røkt kalkun. Legg skivene over risen. Legg ananasringer på og revet ost på toppen.




Rød pesto:


100 g soltørkede tomater i olje


1 ss pinjekjerner


20 g parmesan


1 fedd hvitløk


1 dl olivenolje


1 ts balsameddik


nykvernet svart pepper


Fremgangsmåte:


Hakk tomatene og hvitløken grovt, riv parmesan. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det blir en ganske grov masse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar